Edukacija   |    Istraživanje   |    Poslovna zajednica   |    Linija zdravlja   |    Usluge   |    Ostale aktivnosti

  

 • Naš koncept društvene odgovornosti
 • Ponukana željom da okupi umjetnice različitih profila bez obzira na vjeru ili naciju, te na taj način doprinese poboljšanju njihovog statusa u bosansko-hercegovačkom društvu, Merjem Muharemović osnovala je udruženje građana „Naš koncept“.
 • Udruženje „Naš koncept“ nastoji ujediniti nezaposlene žene, samohrane majke, žene koju su se suočile s teškim oboljenjima, a kojima je izrada rukotovorina hobi. Ovaj vid društvene odgovornosti koji je Merjem pokazala proizašao je iz želje da se pruži podrška socijalno isključenim kategorijama ženske populacije.

  Potreba za ovim vidom udruživanja ukazala se na Bazaru lijepih rukotvorina. Naime, bez prethodnog menadžerskog iskustva, Merjem se odlučila organizirati Bazar lijepih rukotvorina, s nadom da će omogućiti kreativnim osobama da pokažu svoje umijeće i ponude svoje proizvode potencijalnim kupcima. Trud je urodio plodom. Bazar je postao mjesto okupljanja bosansko-hercegovačkih umjetnica.  Međutim, povremeno izlaganje rukotvorina nije bilo dovoljno. Stoga Merjem donosi odluku da napravi korak više. Kroz djelovanje udruženja građana „Naš koncept“ kreira izložbeni prostor za lijepe rukotvorine pod nazivom „Kaldrmica“. „Uvidjela sam potrebu umjetnica da kontinuirano, na jednom mjestu, izlažu svoje rukotvorine. „Kaldrmica“ je idealno mjesto za kreativne žene koje nisu u finansijskoj mogućnosti da svoje proizvode samostalno plasiraju na tržište“, ističe Merjem.

  Vremenom, „Kaldrmica“ je uspjela izgraditi imidž. Iz mjeseca u mjesec povećavao se broj kupaca koji su posjećivali izložbeni prostor. Pažnju su im privukli unikatna odjeća, organska hrana i kozmetika, topla atmosfera prostora i ljubazan Merjemin odnos. U izgradnji imidža znatno je pomoglo i korištenje Nahline beskamatne pozajmice.  „Nahlinu pozajmicu iskoristili smo za nabavku privlačnije ambalaže - papirnatih kesa za pakovanje proizvoda i ukrasnog papira, u svrhu promocije rukotvorina koje nudimo“, navodi Merjem. Ove promotivne aktivnosti su doprinijele da „Kaldrmica“ postane prepoznatljiv sarajevski izložbeni prostor. Finansiranje promotivnih aktivnosti nije bilo jedini vid podrške za "Kaldrmicu". Merjem s radošću ističe kako joj je tim Nahline poslovne zajednice pružio i dodatnu podršku prateći je kroz planiranje i realizaciju aktivnosti, što smatra izuzetno važnim faktorom uspjeha.

  U narednom periodu, timu udruženja „Naš koncept“ u planu je lobiranje lokalnih vlasti (općine Stari Grad) s ciljem prelaska u veći prostor na atraktivnoj lokaciji, kako bi proizvodi bili dostupni širem krugu kupaca, između ostalih i turistima. Također, „Naš koncept“ planira educirati učenike osnovnih i srednjih škola u segmentu izrade rukotvorina, te na taj način raditi na podizanju svijesti mladih o ovoj vrsti umjetnosti. Nahlina poslovna zajednica nastavit će im pružati podršku u daljem razvoju.          


  Nahlin Fond za poslovnu podršku namijenjen je nezaposlenim ženama koje imaju kvalitetne i izvodljive ideje i žele iskoračiti iz nezaposlenosti pokretanjem vlastitog biznisa. Pored beskamatnih pozajmica, Poslovna zajednica odabranim poduzetnicama početnicama osigurava besplatno savjetovanje, te ih uvezuje sa drugim poduzetnicama radi podrške i saradnje, čime se povećavaju šanse za uspjeh njihovih poslovnih ideja u osjetljivoj početnoj fazi.
      
 •  
 • 04.11.2015
 •  

Centar za edukaciju i istra?ivanje Nahla   |   D?emala Bijedi?a 122, Sarajevo   |   Tel +387 (33) 710-650   |   Fax +387 (33) 641-664

Bags are an replica handbags uk indispensable item gucci replica daily life. Sometimes when you go out and forget to bring a hermes replica , you will have a feeling of forgetting how to bring handbags replica. A good-looking bag will make your tastes rise several levels. replica handbags is the source of the face.