Edukacija   |    Istraživanje   |    Poslovna zajednica   |    Linija zdravlja   |    Usluge   |    Ostale aktivnosti

  

 • Spremno na tržište rada!
 • U četvrtak, 26. novembra 2015. dodijeljene su potvrde za Pasoš kompetencija korisnicama projekta “Do veće zapošljivosti kroz savjetovanja s Pasošem kompetencija” koji CEI Nahla realizira uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo.
 • Ukupno 13 korisnica projekta “Do veće zapošljivosti kroz savjetovanja s Pasošem kompetencija” uspješno je ispunilo Pasoš kompetencija, instrument za sistematičnu analizu vlastitih vještina stečenih kroz različita polja djelovanja tokom života. Naime, u periodu od dva mjeseca, ove su nezaposlene žene kroz proces samorefleksije praćen individualnim profesionalnim savjetovanjima s certificiranom savjetnicom u ukupnom trajanju od 5 sati, identificirale i vrednovale vlastite kompetencije, koje su stekle tokom privatnog i profesionalnog puta učenja.

  Nakon uspješno ispunjenog Pasoša kompetencija korisnice su podijelile svoje utiske:

  “Sagledala sam životno djelovanje, aktivnosti u svim sferama rada, te dobila novu dimenziju sebe.”

  “Mnogo toga se otkrilo i na pravi način definisalo.”

  “Iskreno, bila sam svjesna da posjedujem određene vještine i sposobnosti, ali otkriveno je i mnogo toga za što nisam bila svjesna da posjedujem.”

  “Pasoš kompetencija mi je pomogao u osvještavanju mojih vještina i sposobnosti, ali i dao samopouzdanje i motivaciju da se maknem iz jedne faze u drugu fazu profesionalnog razvoja.”

  “Spoznala sam da zaista posjedujem mnoge vještine koje su tražene na tržištu rada.”

  “Dobila sam mnogo jasniju sliku o sebi i više samopouzdanja da svoje vještine primijenim.”

  “Kroz Pasoš kompetencija prepoznajemo sebe, svoje mogućnosti, a samim tim stičemo samopouzdanje koje nas fokusira na traženje posla u branšama gdje smo najbolji.”

  “Svjesnost o vlastitim kompetencijama olakšava svakodnevno djelovanje. Ne radi se samo o kontekstu 'bolje zapošljivosti'. Generalno je korisno i važno biti svjestan svojih vještina i sposobnosti, u trenucima njihove primjene kao i pri donošenju (svakodnevnih malih) budućih odluka.”  U toku projekta, dvije korisnice su uključene u proces mentorstva sa ekspertima/cama: jedna u svrhu daljeg razvoja vlastitih stručnih kompetencija, a druga kako bi dobila podršku u prvim koracima promjene karijere za koju se odlučila nakon spoznaja do kojih je došla popunjavanjem Pasoša kompetencija. Preostale korisnice projekta, uz konsultacije s eksperticom Nahline poslovne zajednice iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, sastavile su liste poslodavaca i pozicija na kojima se žele zaposliti. Radi se o poslovima za koje smatraju ne samo da odgovaraju njihovim afinitetima i stručnim kvalifikacijama, nego za koje također smatraju da bi mogle dati svoj maksimalni doprinos kompanijama kroz primjenu kompetencija stečenih neformalnim i informalnim obrazovanjem, a koje su ustanovile da posjeduju kroz popunjavanje Pasoša kompetencija. U nastavku projekta planirane su aktivnosti umrežavanja i posredovanja s poslodavcima, radi obavljanja prakse ili zaposlenja.

 •  
 • 29.11.2015
 •  

Centar za edukaciju i istra?ivanje Nahla   |   D?emala Bijedi?a 122, Sarajevo   |   Tel +387 (33) 710-650   |   Fax +387 (33) 641-664

Bags are an replica handbags uk indispensable item gucci replica daily life. Sometimes when you go out and forget to bring a hermes replica , you will have a feeling of forgetting how to bring handbags replica. A good-looking bag will make your tastes rise several levels. replica handbags is the source of the face.